Staldnissen Anna

Staldnissen Anna

Her kan du læse om Staldnissen Anna, rensdyrene, Nisseby, bøgerne og meget mere.

Staldnissen Annas bøger

Der er indtil videre 2 bøger udgivet i serien om Staldnissen Anna. Alle bøgerne starter som julekalender på min Facebook side, og bliver det efterfølgende år redigeret, sat sammen og udgivet som fyiske bøger. Her kan du læse lidt om de bøger der allerede er udgivet, samt den næste bog i rækken.

Staldnissen Anna
Mysteriet om de forsvundne rensdyr

Den første bog i min juleserie om Staldnissen Anna og i det hele taget min første bog jeg nogensinde selv har skrevet, illustreret og udgivet. Bogen startede som en udfordring til mig selv i 2019, og skulle egentlig “bare” have været en julekalender på mine sociale medier. Men historien blev populær, og jeg bev spurgt om Anna ikke skulle laves til en bog. Det brugte jeg så det efterfølgende år på at få til at ske , og i november 2020 udkom så min første børnebog, som også blev starten på min lille virksomhed.

Her er et lille resume af bogen:
“Tidligt om morgenen d. 24 december, går Anna til rensdyrladen som hun plejer, for at gøre rensdyrene klar til aftenens store flyvetur. Men et forfærdeligt syn møder hende, da hun åbner ladens store port. For alle båsene er tomme, halm flyder ud over staldens gulv og alle rensdyrene er væk.”
Har du lyst til at få fingrene i bogen. Så kan den købes i min shop.

Staldnissen Anna
Fanget i en snestorm

Bog nummer 2 i serien om Staldnissen Anna og hendes eventyr. Efter min succes med en julekalender for den første historie, besluttede jeg at gøre det samme med den næste historie.

I bogen her møder vi igen Anna, Jack og William, og så dukker der en ny karakter op, nemlig Jack yngre søster Eva. Endnu engang må Anna, ligesom i første bog,  ud og lede, men denne gang er det ikke bare rensdyr, hun skal finde. Hun skal også finde de to nissedrenge Jack og William, som er fløjet afsted med resndyrene Rudolf og Springer, og hun skal have fart på. For ude i det fjerne er en grum snestorm nemlig på vej.

Bogen er, ligesom den første, 24 sider lang, med et billede på hver side og historien kan entent læses ovre på min Facebook side, eller hvis du hellere vil have den fysiske bog. Så kan du få fat i den i min shop.

Staldnissen Anna 3

Den tredje historie i juleserien er endnu ikke blevet trykt som fysisk bog. Men du kan finde den på min Facebookside, hvis du ikke kan vente med at læse historien.

Denne gang skal vi en tur tilbage i tiden, til dengang Anna bare var en lille nissepige, med tankerne fulde af rensdyr, og en drøm om en dag at får lov til at passe dem. 

Bogen er planlagt til udgivelse slut oktober / start november 2022

READ MORE

Staldnissen Anna 4

Hvilke spændende eventyr mon Anna og nissebørnene skal ud på næste gang? 

Jeg kan ikke afsløre så meget endnu, men jeg kan dog sige at der kommer til at være magi og selvfølgelig masser af rensdyr med. Og måske kommer vi lidt næremere ind på, Hvad der får Julemandens rensdyr til at flyve.

Hold øje med min Facebook side. D. 1. december lægger jeg traditionen tro første del af den nye historie op, og du kan hver dag frem til d. 24. læse et nyt afsnit af historien. Jeg håber du vil læse med, når den tid kommer

Fra idé til færdigt projekt

Er du nysgerrig på hvordan den første bog blev til, så kan du herunder se billeder og læse om hele processen fra den spæde start og helt frem til det øjeblik, hvor jeg fik min bog hjem.

Fra idé til skitser

Jeg tænker bedst i billeder, så i stedet for at skrive en masse, så startede jeg faktisk med at lave 24 små skitser i min skitsebog, som fulgte den overordnede historie jeg havde inde i hovedet.

Fra skitse til illustration

Hver af de 24 skitser blev alle rentegnet på akvarelpapir i A5 størrelse, outlinet med fineliner og farvelagt med akvarel. Herefter tog jeg billeder af de færdige illustrationer og lagde det på Instagram.

En bog bliver til

Da jeg tog beslutningen om at lave en bog, blev alle billederne scannet ind og rettet til digitalt. Teksten trængte også til en kærlig hånd da det hele var skrevet løbende. Til sidst blev det hele sat sammen i InDesign, lavet til en trykklar PDF fil og sendt afsted til trykken.

Og så var bogen endelig færdig. Tæller man det hele med så var den her bog knapt et år om at blive til, men det skyldes hovedsageligt at den fik lov til at ligge i lidt over et halvt år. Det var en helt fantastisk og spændende udfordring at lave en børnebog, og jeg har planer om at lave mange flere. Bl.a. kommer der flere historier om Staldnissen Anna, og til foråret kommer der en bog om Dinosauren Gricko (du kan allerede nu smugkigge lidt på processen her)